تاثیر فصد خون بر درد سیاتیک

تاثیر فصد بر درد سیاتیک

فصد خون یکی از روش‌ های قدیمی درمانی است که ریشه در طب سنتی دارد و به ‌ویژه در فرهنگ ‌های مختلف به‌ عنوان روشی مؤثر برای درمان بیماری ‌ها شناخته شده است. این روش باعث کاهش درد و التهاب شده و به عنوان یک درمان مکمل برای مشکلاتی مانند سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه فصد خون به هزاران سال پیش بر می‌گردد در متون پزشکی باستانی به ‌طور گسترده‌ای مورد بحث قرار گرفته است. طبق تحقیقات انجام شده فصد خون  به بهبود جریان خون و کاهش فشار بر عصب ‌های سیاتیک کمک می کند. تسکین درد و بهبود کیفیت زندگی بیماران از مزیت های آن محسوب می شود. به ‌طور کلی، فصد خون به ‌عنوان یک روش طبیعی و مؤثر در مدیریت علائم سیاتیک، توجه بسیاری از متخصصان طب سنتی من جمله مرکز تخصصی فصد خون را به خود جلب کرده است. چرا فصد خون مهم است و چه کاربردی در سیاتیک دارد موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم.

مشاوره و رزرو نوبت

سیاتیک چیست؟

عصب سیاتیک شما طولانی ترین و ضخیم ترین عصب بدن است علیرغم نامش، فقط یک عصب نیست. در واقع یک دسته از اعصاب است که از پنج ریشه عصبی منشعب از نخاع شما منشعب می شود.

سیاتیک درد عصبی ناشی از آسیب یا تحریک عصب سیاتیک شما است. علاوه بر درد، می تواند شامل سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پشت یا باسن شما باشد که ممکن است به پایین ساق پا نیز سرایت کند. علائم شدیدتر نیز ممکن است.

درد سیاتیک می تواند تقریباً در هر نقطه ای از مسیر عصبی باشد. به خصوص به احتمال زیاد مسیری را از کمر تا باسن و پشت ران و ساق پا دنبال می کند. سیاتیک یک بیماری بسیار شایع است. خیلی از  افراد ممکن است در طول زندگی خود نوعی سیاتیک را تجربه کنند اما به ندرت قبل از 20 سالگی اتفاق می افتد مگر اینکه مربوط به آسیب باشد.

علائم سیاتیک چیست؟

درد. درد سیاتیک به دلیل فشار روی عصب های آسیب دیده ایجاد می شود. اکثر مردم درد سیاتیک را به عنوان سوزش یا مانند شوک الکتریکی توصیف می کنند. این درد همچنین اغلب به ساق پا در سمت آسیب دیده شلیک می کند یا تابش می کند. درد معمولاً با سرفه، عطسه، خم شدن یا بلند کردن پاها به سمت بالا هنگام دراز کشیدن به پشت اتفاق می‌افتد.

گزگز یا سوزن سوزن شدن. این علامت شبیه به احساسی است که هنگام به خواب رفتن پا ایجاد می شود.

بی حسی.  زمانی که روی پوست در نواحی آسیب دیده پشت یا پا بی حس می شود. کنید و دلیل اتفاق این امر این است که سیگنال های پشت یا پای شما در رسیدن به مغز شما مشکل دارند.

ضعف عضلانی. این علامت نشانه حادتر بودن وضعیت عصب سیاتیک است. بدان معنی است که سیگنال های فرمان عضلانی در رسیدن به مقصد در پشت یا پاهای شما مشکل دارند.

بی اختیاری ادرار یا بی اختیاری مدفوع. این یک علامت بسیار حاد است. و بدان معنی است که سیگنال هایی که مثانه و روده شما را کنترل می کنند به مقصد نمی رسند.

تاثیر فصد بر درد سیاتیک

عوارض سیاتیک چیست؟

اکثر افراد به طور کامل از سیاتیک بهبود می یابند. با این حال، یک عارضه احتمالی سیاتیک، درد مزمن (طولانی مدت) است.

اگر آسیب جدی به عصب آسیب دیده وارد شود، ممکن است ضعف مزمن عضلانی رخ دهد. این زمانی است که آسیب عصبی باعث بی حسی در پای شما می شود که راه رفتن عادی را دشوار یا حتی غیرممکن می کند.

سیاتیک همچنین می تواند به طور بالقوه باعث آسیب دائمی عصبی شود و در نتیجه باعث از دست دادن احساس در پاهای آسیب دیده شود.

لینک مفید: بهترین مرکز فصد خون در شمال تهران

تاثیر فصد خون برای درد سیاتیک

از دیدگاه طب ایرانی عوامل ایجاد کننده دردهای مفصلی و سیاتیک مواردی مانند:

عوامل تاثیرگذار مانند سوء مزاج ساده  و مادی که شامل انواع اخلاط چهارگانه بلغم، سودا، صفرا و خون و ترکیب آنها می شود. همچنین عوامل آب و هوایی مثل تغییر فصول

ویژگی های ذاتی و کاری عضو که موجب ضعف مفصل شده و عصب سیاتیک را درگیر می کند

عوامل زمینه ساز مانند ابتلای مکرر به بیماری های سرماخوردگی، سینوزیت، همچنین عدم رعایت اصول تغذیه صحیح، مانند استحمام، ورزش و فعالیت جنسی پس از غذا خوردن، بیدار ماندن طولانی و زیاد خوابیدن، ترک و زیاده روی در ورزش، بیماری های مزمن و شدید و کهولت سن و در نهایت استعدادهای ارثی می باشد.

با توجه به عوامل فوق که باعث تجمع مواد زائد در عضو مورد نظر می گردد، فصد خون می تواند باعث خروج مواد زائد و در نتیجه بهبود علائم درد سیاتیک گردد.

با توجه به اینکه اساس کار فصد خون، خارج کردن مواد زائد از خون است، پس از اینکه متخصص فصد، خون را از ناحیه مورد نظر خارج می کند، جریان خون در آن ناحیه افزایش یافته، گرفتگی عروق از بین رفته و این کار باعث بهبود درد می شود. و علت اصلی بهبود درد سیاتیک پس از انجام فصد همین است. اما مهم است که از کدام نقطه بدن و به چه صورت این کار انجام شود.

با توجه به اینکه نیاز به تخصص و مهارت در انتخاب دقیق رگ و انجام فصد است، مهم است که خودتان در منزل و یا توسط فرد غیرمتخصص این کار را انجام ندهید. برای انجام فصد سیاتیک می توانید از متخصصان حرفه ای کلینیک تخصصی فصدچی کمک بگیرید.

همچنین خواندن مقاله تاثیر فصد خون بر بهبود کبد چرب که در مورد یکی دیگر از کارایی های فصد خون برای بدن صحبت می کند، خالی از لطف نیست.

فصد سیاتیک بر روی کدام رگ انجام می‌شود؟

با توجه به نوع و شدت درگیری بیمار از عروق مختلفی برای فصد سیاتیک استفاده می شود. معمولا از دو رگ عرق النساء و اکحل  جهت انجام فصد سیاتیک استفاده می شود.

عرق النساء بیشترین کاربرد را در فصد سیاتیک دارد و رگی است که از قسمت خارج پا تا مچ آمده و بر پشت پای رفته و مشخصه آن چند گره روی پا است که در بعضی مردم مانند کرم کمی پیچ خورده و حرکت سریع دارد . از این نوع فصد پا بیشتر از هر چیز برای درمان سیاتیک استفاده می شود.  از رگ اکحل در موارد شدیدتر که مواد زائد عموم بدن را فرا گرفته باشد می توان استفاده نمود. به منظور بهبود اثرگذاری فصد سیاتیک، معمولاً توصیه می‌شود که این روش درمانی سه مرتبه و در یک بازه زمانی دو هفته‌ای تکرار گردد. البته این نکته بسته به نوع و شدت بیماری ممکن است در هر فرد متفاوت باشد و در نهایت به تشخیص پزشک متخصص طب سنتی شما بستگی دارد.

نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که اهدا خون و فصد خون با هم متفاوت هستند و کاربرد آنها نیز با هم فرق می کند. مقاله تفاوت اهدا خون و فصد خون به این تفاوت ها به خوبی اشاره کرده است.

توصیه های قبل از انجام فصد سیاتیک

متخصصان طب سنتی و افرادی که در زمینه درمان سیاتیک با فصد و تکنیک‌های مختلف آن آموزش دیده‌اند، پیش از انجام این عمل، به منظور افزایش اثربخشی فصد توصیه‌ هایی را ارائه می‌دهند:

  • اجتناب از نزدیکی و رابطه جنسی به مدت 24 ساعت قبل از فصد
  • پرهیز از فعالیت ‌های شدید مانند دویدن و ورزش سنگین و همچنین مصرف الکل 12 ساعت پیش از فصد
  • به مدت سه روز قبل از فصد از پرخوری و مصرف غذاهای سودازا مانند کله پاچه و سوسیس و کالباس اجتناب کنید.
  • دو ساعت قبل از فصد بهتر است غذاهای با طبع گرم مانند عسل، ارده و شیره میل کنید.

اگر علاقه مند هستید که در مورد حجامت نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید مقالات بهترین زمان انجام حجامت  و تفاوت فصدخون با حجامت می توانند به شما کمک کنند.

توصیه های بعد از انجام فصد سیاتیک

بعد از درمان سیاتیک با فصد باید برای تکمیل بهبودی نکاتی را رعایت کنید. نادیده گرفتن این توصیه ها ممکن است باعث کاهش اثرات فصد شود بنابراین باید جدی گرفته شود.

  • مصرف لبنیات، ماهی، ترشیجات، غذاهای تند و تیز و بسیار ترش و شیرین تا 24 ساعت پس از فصد را قطع کنید.
  • مصرف تخم مرغ و غذاهای حاوی تخم مرغ تا 48 ساعت پس از فصد قطع کنید.
  • مصرف غذاهای چرب و سنگین، غذاها، میوه جات و ادویه‌های سرد پس از فصد را کاهش دهید.
  • از پیاده‌روی و سرپا ایستادن زیاد پس از فصد اجتناب کنید.

فصد خون در منزل

فصد خون در منزل به عنوان یک روش درمانی سنتی، نیازمند دقت و احتیاط ویژه است. این فرآیند باید تحت نظارت یک متخصص با تجربه انجام شود تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری کند. برای انجام فصد خون در منزل، ابتدا باید شرایط بهداشتی و تجهیزات مناسب مانندلوازم استریل و کیسه فصد خون مناسب این کار فراهم شود و سپس با رعایت اصول بهداشتی، خون گیری انجام گردد. اگر تمایل دارید برای کاهش درد سیاتیک، فصد خون را در منزل انجام دهید، می توانید از خدمات مرکز تخصصی فصد خون در منزل (فصدچی)، بهره مند شوید.

فهرست مطالب

سرم تراپی در منزل

سرم تراپی

سرم‌ تراپی یکی از روش‌های درمانی نوین است که در بسیاری از موارد پزشکی و زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش شامل تزریق انواع مختلف

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع